Peru - La Orquidea - Washed
Zkus tuhle úžasnou kávu Peru z farmy La Orquidea! Její chuť je prostě božská – s jemnými sladkými tóny sušených fíků a červených hroznů. A to aroma! Jasmín a ibišek ti okamžitě připomenou krásné květiny. La Orquidea, což znamená orchidej, v sobě nese tu květinovou jemnost, kterou ucítíš v každém doušku. Je to ideální lehký filtřík, který tě dostane svou harmonií a komplexností.
Hodnocení našeho baristy Hynka: Pokud miluješ kávu, tuhle prostě musíš ochutnat. Dej si doušek exotiky přímo z Peru a nech se unést do světa plného chutí a vůní! Ocení ji každý, kdo rád s kávou experimentuje a chce objevovat stále nové chutě.
Výběrová káva 100% Arabika
Chuťový profil: Ibišek, jasmín, sušené fíky a červený hrozen
Země původu: Peru
Region: Lonya Grande
Farma: La Orquidea
Farmář/ka: Litman Diaz Campos
Nadmořská výška: 1750-2150 m.n.m.
Odrůda: Geisha a Bourbon
Zpracování: Washed
Cupping Score: 88
Použití: filtr (V60, Chemex, AeroPress, April, aj.)
Kategorie: | Káva |
---|
O kávě
Tuhle kávu má na svědomí Litman Diaz Campo, který je nejen mistrem v pěstování kávy, ale taky se věnuje chovu zvířat a včelařství. Rodina Díaz Campos každým rokem rozšiřuje své pozemky a vždycky myslí na ochranu vody a přírody. Na rok 2024 mají v plánu nové experimenty se zpracováním kávy, na což se všichni v Kolně tešíme!
Farma je obklopená nádhernými panenskými lesy plnými vodních pramenů. Na vrcholu pozemku se nachází pestrá flóra, včetně krásných orchidejí, které jsou národní rostlinou Peru. Je to prostě kouzelné místo, kde vzniká káva, kterou si zamiluješ! Zavři oči a ochutnej. Tak co, dáš si kafe?
Proces
V La Orquídea sklizeň probíhá od července do listopadu.
Ruční a selektivní sběr pouze zralých třešní. Fermantace probíhá 20 hodin v třešních a po následném vyloupání zrnka v pergamenu fermentují dalších 16 hodin. Káva se poté suší pomalu přibližně 30 dní.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.