Costa Rica - Tres Milagros - Natural Anaerobic
Tato nadupaná limitka udělá radost všem kávomilcům, kteří zbožňují plné a sladké tóny filtrované kávy. Na farmě Tres Milagros V Costa Rice se postarali o skvělou produkci kávy, kterou ve spolupráci se zpracovatelskou stanicí Fatima nechali pod dohledem fermentovat a sušit. Díky tomu nyní máte možnost ochutnat tuto jedinečnou kávu s bohatým chuťovým profilem.
Chuťový profil: banán v čokoládě, pomerančový květ a třtinový cukr
Země původu: Costa Rica
Region: Los Santos
Farma: Tres Milagros
Farmář/ka: Facuss family
Nadmořská výška: 1650 m.n.m.
Odrůda: Caturra, Catuai
Zpracování: Natural Anaerobic
Cupping Score: 87,5
Kategorie: | Káva |
---|
O kávě
Farma Tres Milagros patří rodině Facuss již více než 50 let. Původně byla farma osázena výhradně stromy odrůd Bourbon a Catuai. S rostoucím zaměřením na výběrovou kávu rodina Facuss diverzifikovala odrůdy na farmě. Dnes kromě odrůdy Villa Sarchi na farmě naleznete také odrůdy Geisha, Typica, Bourbon, Caturra, Catuai a další velmi žádané odrůdy. Veškeré procesy jsou pod pečlivým dohledem se zaměřením také na to, aby vše probíhalo v souladu s ochranou životního prostředí.
Třešně jsou selektivně ručně sbírány a zpracovávány v mikromlýně Fatima. V Kostarice jsou velmi vysoké náklady na provoz zpracovatelských stanic (mikromlýnů), a proto spousta z nich hledá a zkouší nové a inovativní metody zpracování, které výsledné kávě přidávají hodnotu.
Zralé červené třešně se vloží do polypropylenových pytlů a nechají se 48 hodin lehce fermentovat. Poté se třešně umístí do fermentačních nádrží a hermeticky se uzavřou. V těchto nádržích třešně fermentují po dobu 96 hodin. Po fermentaci se třešně přesunou na vyvýšené postele, kde se suší. Třešně se často musí prohrabávat, aby se zajistilo rovnoměrné sušení, které trvá přibližně 20 dní. Po vysušení třešně odpočívají 2 až 3 měsíce ve skladu farmy a poté se připravují k exportu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.